DPAGES – a design publication for lovers of all things cool & beautiful

Rick Magliano

 

 

OVERLOOKING…

New York’s Union Square, in a Renaissance Revival-type developing dating to the early 20th century, the Brooklyn-centered architecture agency Worrell Yeung joined forces with Jean Lin of Colony to rework an uninspired 3,000 square feet into a grand residing loft with all the drama befitting the two its historic place and the innovative milieu of the couple who call the textured, stylish area home.

 

 

A THOROUGHGOING…

renovation freed fourteen northwest-dealing with home windows from obstruction, maximizing light-weight and opening the room to a graceful movement. Stately classical columns had been restored to their initial structure. New interventions incorporate finely crafted, minimalist millwork, a customized metallic bookcase and sliding doorway system, and a curving kitchen island of gray Bianca Perla marble that sits in the vicinity of the loft’s entry and establishes a leitmotif of round components that runs throughout the house.

 

 

NEAR…

the open kitchen area, a sculptural bleached ash dining table sits surrounded by wood-frame Gubi Gent eating chairs with brass information, an insouciant combine of Scandinavian restraint and Italian dynamism.

 

 

THE LIVING…

room is powerfully sited the place the angled partitions of the triangular building satisfy, its furnishings arrayed about a freeform espresso table and spherical rug. The grand piano is a focal position when the place gets to be a collecting area for energetic recitals structured by one of the owners, a concert violinist. But the area lends itself equally effectively to use as a serene, incredibly private refuge.

 

 

A CUSTOM…

metal bookcase, its geometries instructed by the encompassing road grid, segues into a system of sliding metallic-and-glass panels that enable a check out into the den’s dim ash cabinetry and minimal-slung marble fireplace.

 

 

THE BEDROOMS…

divided from the extra public spaces by tall, dim-stained pocket doors, are defined by hand-troweled plaster and panels of white oak. The visitor bed room is distinguished by a whimsical wallpaper by Maison C. and a distinctively shaped striped linen and oak arm chair.

 

 

 

 

 

 

THE POWDER…

space, with its curved door and cylindrical architectural quantity, delivers some of the loft’s most astonishing and memorable moments. It is treated with utmost luxury, its floor built of a solitary slab of forest inexperienced marble.

 

 

AMBITIOUS…

magnificent, cautiously regarded and finely detailed, the loft’s transformation provides long overdue regard to a monumental historic room that yet has all the layered comforts of residence.

 

 

Architecture: Worrell Yeung

Interior Style: Jean Lin of Colony

Lighting Designer: Lighting Workshop

Contractor: Bednarz Development

Images: Brooke Holm

 

 

Leave a Reply

Next Post

Paul Hollywood's Home Truths - the GBBO judge loves chilling at home in his dressing gown

Great House Publication The House Of Great Tips For A lot more Than 100 Several years Thank you for signing up to . You will acquire a verification e-mail soon. There was a challenge. Remember to refresh the webpage and try all over again. By submitting your data you concur […]